Hoeveel verf heb ik nodig?

Bij iedere verfsoort en ook bij de productspecificaties staat aangegeven hoeveel m2 u met 1 liter kunt verven. U kunt zelf uitrekenen hoeveel verf u nodig heeft voor de kanten van de container die u wilt verven. Wij weten niet de grootte van uw container, welke zijden u ervan gaat verven, alleen de buitenkant of ook b.v. de binnenkant en hoeveel lagen u wilt aanbrengen. 

 

Hoe schilder ik een container?

  • Is het metaal roestig dan moet u dat roestige deel eerst helemaal goed verwijderen. Hetzij met de hand, met een schuurmachine of door middel van stralen. Breng een primer aan op het verwijderde roestige deel.
  • Daarnaast is het erg belangrijk dat de intacte laag lichtjes geschuurd wordt voor een optimale hechting van de metaalverf. Dus niet de laag eraf schuren, maar lichtjes opschuren.
  • Zorg ervoor dat de ondergrond vet- en stofvrij is voordat u begint met schilderen. Dit geldt ook voordat u de primer aanbrengt op het verwijderde roestige deel.
  • Het opbouwen van verflagen is erg belangrijk bij het beschermen van het metaal van uw container. Is de laagdikte van de totale lagen te dun dan zal de roest er waarschijnlijk veel sneller weer doorheen komen. Dus oude goede verflagen laten zitten voor een betere bescherming van uw container.
  • Als de laag niet helemaal gesloten is, is de kans ook groot dat de roest weer snel terug komt. Dus de lagen die u aanbrengt, dit over de gehele container(vlak/kant) aanbrengen en niet alleen op een klein deel.

 

Hoeveel lagen kan ik het beste aanbrengen?

Als u het goed wilt doen, adviseren wij een goede laagbouw. Dus eerst een geschikte primer. Voor kale ondergronden is twee lagen grondverf voldoende, en twee keer aflakken uiteraard. 

Als er reeds bestaande lagen op uw container zitten is één laag voldoende, mits de kleur die u over een ander kleur aanbrengt voldoende dekkend is.

 

Waarom kan ik niet afhalen?

De verf wordt rechtstreeks van onze leverancier naar u toegestuurd om kosten te besparen. Anders zouden wij de verzendkosten voor het versturen naar ons in de verfprijs moeten doorbereken en betaalt u alsnog ongemerkt de extra verzendkosten hiervoor.

 

Waarom kan ik de verf niet ruilen?

Wij mengen speciaal de kleur voor u die u wenst. Deze kleuren zijn vaak zeer moeilijk door te verkopen.

 

Hoe lang is de levertijd?

De door u bestelde verf wordt met uiterlijk 5 werkdagen verstuurd. De transportservice levert alleen op werkdagen en dus niet in het weekend.

Voor verzending naar Belgie duurt het meestal een dag langer vanwege het transport.

 

Wat is het verschil tussen 1K en 2K?

Een 1K verf is een 1-componentenverf die direct klaar is om te verwerken, zoals de meeste verfsoorten die u in de winkel koopt. Na gebruik kunt u het ook gewoon bewaren voor een volgende keer.

Bij een 2K (2-componenten) verf mengt u de apart bijgeleverde verharder in de verf. Hierdoor wordt de verf veel harder maar droogt de verf ook veel en veel sneller. Het is dan ook raadzaam om steeds een beetje verf aan te maken met de verharder in de juiste verhouding, zodat de verf niet hard is voordat u het verwerkt hebt. Dit zou erg zonde zijn. Het vergt dus ook een zekere behendigheid om met 2K verf te werken. Indien u hier geen ervaring mee heeft, raad ik u aan om de 1K verf te gebruiken.

 

Welke grondverf moet ik kiezen?

Uniecoat is een 1K sneldrogende matte roestwerende coating voor gestraald en ongestraald staal. Dus geschikt voor bijna alle metaalondergronden.

Zinkfosfaat is een 1K roestwerende coating voor gestraald staal. Het is lood en chromat vrij.

 

Wordt er wel een goede kwaliteit geleverd omdat jullie zo goedkoop zijn?

Ja, we leveren tenminste een gelijkwaardige kwaliteit die de meeste leveranciers leveren, echter nemen we genoegen met minder marge en hopen door de lagere prijs meer te verkopen om toch nog voldoende winst te kunnen behalen. 

 

Kan ik de containerverf ook voor andere doeleinden gebruiken?

Ja, zolang deze ondergronden van metaal zijn zal onze verf zich daar ook aan hechten. Denk b.v. aan metalen hekwerken.

Bij welke temperaturen kan ik het beste  een container schilderen?
Het beste is om tussen 15 en 25 graden een container te schilderen. Vooral bij het schilderen bij lagere temperaturen dan 15 graden kan dit invloed hebben op de hechting en dekking van de verf.